Skybrudsvarsel

I et tæt partnerskab mellem Blue Idea og TV2 Vejret er udviklet muligheden med at kombinere den metrologiske vurdering af vejret samt Blue Ideas viden omkring mere end 5 millioner mobilabonnementer fra Beredskabsalarm.

Når skybruddet over København d. 2. juli vurderes til at løbe op i en samlet omkostning på 5 milliarder (kilde - læs her), og at der falder mere end 92 mm regn på dele af Sjælland (kilde - læs her) så gælder det om at sætte alle sejl ind - så snart som overhoved muligt.

En af de mest effektive måder er at sikre at befolkning passe på sine ejendomme ved at kommunikere til dem på sms - og komme med konkrete gode råd og vejledning til hvad man kan gøre for at passe på lige nu. Det er netop dette som Blue Idea har udviklet Skybrudsvarsel.dk til.

Når vejret pludseligt bliver 30 grader koldere på 2 uger (kilde: læs her) er der altid en række sommerhus ejere som har glemt at lukke for vandet i sommerhuset (kilde: læs her), eller villa ejere som ikke har fået lukket for den udendørs vandhane. (kilde: læs her) Dette kan meget let give vandskader, som kan undgås ved en simpel sms påvirkning. 

Men kunne også forstille sig at landets kommuner varslede beboere langt vandløb omkring at vandet med stor risiko er på vej til at gå over sine bredder. Eller til brug for miljøminister Eva Kjer Hansen, når hun påtænker at udarbejde en Taskforce til minimering af skader ved de situationer som skybruddene der har ramt Danmark i 2010 og 2011.